Plomm võib põhjustada hambamõrasid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulatusliku hammaste kulumise tagajärjel tekkinud mikromõrad ja hambakaela kiilukujulised defektid.
Ulatusliku hammaste kulumise tagajärjel tekkinud mikromõrad ja hambakaela kiilukujulised defektid. Foto: Foorumi hambakliinik

Vaid hambaemaili pindmises kihis olevad mõrad tavaliselt probleeme ei põhjusta, kuid sügavamate pragude puhul võib hammas ka pooleks murduda.

Paljudel meist on hammastes mikromõrad, mille tagajärjel võib hammas ajapikku koguni pooleks murduda. Miks mõrad hammastesse tekivad ja millal peaks nende pärast muret tundma?

Tudengiseisuses Piret murdis kaks aastat tagasi kartulikrõpse süües alumisest esihambast välja väikese killu. «Kuna hammastega probleeme ei ole olnud, oli see suur üllatus,» rääkis neiu, kes tundis tervise pärast muret ja pöördus arsti poole. «Arst ütles, et hamba parandamine oleks vaid kosmeetiline protseduur,» ütles Piret, kes hambaravi hindade tõttu pole hammast siiski parandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles