Rohkem kui komöödia

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lonksuke akvaviiti? Koloneli lesk Vera Malmgren (Ita Ever) valab eksarmukesele Viggo Barkmanile (Tõnu Kark) abikaasa lemmikjooki.
Lonksuke akvaviiti? Koloneli lesk Vera Malmgren (Ita Ever) valab eksarmukesele Viggo Barkmanile (Tõnu Kark) abikaasa lemmikjooki. Foto: Eesti Draamateater

Kui Eesti Draamateatri komöödia «Tuhk ja akvaviit» esimene vaatus tekitab oma vaoshoitusega kerge nõutuse, siis teine vaatus pakub publikule ohtralt ennastunustavaid hetki. Seega need, kes valivad mängukavast Priit Pedajase lavastuse soovist naerda, ei pea pettuma. Ja need, kes soovivad imetleda Ita Everit, saavad rohkem, kui oodata oskavad või julgevad.


Koloneli lese, Vera Malmgreni roll on juba välistelt mõõtmetelt võimas – kaks tundi kestval etendusel lahkub Ever lavalt vaid mõneks minutiks, suu aga püsib piisavalt isepäisel, teraval ja väärikal lesel harva kinni. See on igatpidi suur roll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles