Eesti kardab pagulaste sissevoolu

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõlk Omar (vasakul) andmas Kabulis ETV saate «Välisilm» toimetajale Tarmo Maibergile intervjuud, mis jõudis eetrisse viis nädalat tagasi.
Tõlk Omar (vasakul) andmas Kabulis ETV saate «Välisilm» toimetajale Tarmo Maibergile intervjuud, mis jõudis eetrisse viis nädalat tagasi. Foto: ERR/repro

Afganistanis Eesti sõjaväelaste tõlgina töötanud ja Eestilt pagulase staatust taotlenud Omarile varjupaiga andmisest keeldumise tagamaad.

Igal esmaspäeval koguneb valitsuse julgeolekukomisjon. Grupp inimesi, kelle kohtumisi ei eksponeerita, kelle kokkusaamiste teemadest ei peagi keegi teadma. Väärikasse komisjoni kuuluvad peaminister, siseminister, kaitseminister, välisminister, justiitsminister ja rahandusminister, kohal on kaitsepolitseiameti ja teabeameti esindajad.

Selle komisjoni kahel kohtumisel aprilli lõpus langetati otsu ka Eesti kaitseväelastele missioonil Afganistanis tõlgiks olnud noore afgaani Omari küsimuses. Õigemini otsust ei tehtud ehk seltskond käsitlenuks otsustamist «jah»-sõna andmisena mehe märtsi alguses Eestile esitatud asüülitaotlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles