Pärnu traditsioonilised suveüritused jäävad tänavu ära

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu logo.
Pärnu logo. Foto: Ants Liigus

Mitmed Pärnu linna magnetiteks olnud suveürituse jäävad sel aastal ära; 2005. aastal Pärnu linnapeaks saanud Mart Viisitamm selles tragöödiat ei näe.

Rohkem kui 30 aastat suve saabumist tervitanud «Tere, Pärnu suvi» üritused jäävad tänavu ära, 21. juunil tõmmatakse vaid suvepealinna lipp vardasse ja õhtul korraldatakse tasuta vabaõhukontsert, teatas ERR Uudised.

«Mis puudutab suveürituste kalendrit, siis eks see hõrenemine on toimunud kooskõlas linnaeelarve menetlusega ja täpselt nii nagu koalitsioon ja ka volikogu esimees on alati oma arvamust avaldanud, et kui on majanduslikult rasked ajad, siis vähem pillerkaari, vähem tikuvõileibade söömist ja rohkem sisulist tööd linnaelu parandamiseks,» ütles Viisitamm.

Linnapea kinnitusel on Pärnus koht uutele ideedele ja võimalustele olemas ning ideedele on ka linnavalitsuse toetus olemas. «Aga ei saa tulla päris nii, nagu on aastaid olnud, et andke mulle pool miljonit, ma teen hea ürituse, ilma eelarvet esitamata ja üldse seletamata, millest see üritus koosneks.»

Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo ütles Vikerraadio saatele «Uudis +», et tema hinnangul on viimasel 3,5 aastal Pärnu juhtimine muutunud loiuks ning ürituste korraldajatega oleks pidanud mis tahes hinna eest kokku leppima, et nad jääksid ja kärpima kuskilt mujalt, et leida nendele vajalikku toetust.

«Kui ma meenutangi kõiki neid üritusi, mis Pärnust ära lähevad, siis ma ei ole kuulnud ühelgi nõupidamisel linnavalitsuses, et arutataks seda, mida teha, et jääks siia, vaid vastupidi nenditakse, et läks jälle üks, läks jälle teine,» ütles Kõo, meenutades, et varem on Pärnust lahkunud Watergate, Klaaspärlimäng ja samuti Neeme Järvi suvekursused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles