Valitsus asutas riigi personali- ja palgaarvestuse andmekogu

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: Toomas Huik

Eelnõu kohaselt luuakse riigi personali- ja palgaarvestuse andmekogu, millega liituvad kõik riigi ametiasutused ja valitsusasutuste hallatavad riigiasutused. Andmekogu sisaldab informatsiooni, mis on vajalik asutuse personali- ja palgaarvestuse pidamiseks.

Ühtse riigi personali- ja palgaarvestuse andmekogu loomisega kaob ära asutustel vajadus iseseisvalt arendada oma infosüsteeme. Kõik seadusest tulenevad infotehnoloogilised arendustööd, nende juurutamine ja kasutajate koolitamine teostatakse tsentraalselt. Üleriigiliselt muutub teenus odavamaks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Andmekogu vastutav töötleja on riigi tugiteenuste keskus (RTK) ning volitatud töötlejad kõik asutused, kes andmekogusse andmeid sisestavad.

Avaliku teenistuse seaduse alusel loodava riigi personali- ja palgaarvestuse andmekoguga liituvad kõik riigi ametiasutused ja valitsusasutuste hallatavad riigiasutused 2014. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles