Peaministri hinnangul on kommentaariumid minetanud oma rolli

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansip märkis valitsuse pressikonverentsil, et kunagi oli kommentaariumidel oluline roll, tänaseks on see aga kadunud.

«Seda, mis kunagi oli, seda neil enam ei ole ja see roll on pöördumatult läinud,» ütles peaminister.

Peaminister Andrus Ansip tunnistas, et veel aastaid tagasi soovitas ta oma erakonnakaaslastel kommentaariumides osaleda ja maailmavaadet propageerida, kuid tänaseks ei usu ta enam selle mõjusse.

«Olen minagi aastaid tagasi oma erakonnakaaslastele esinedes soovitanud osaleda sotsiaalmeedias, kommentaariumides, raadiosaadetesse sisse helistades oma positsioone tutvustada,» rääkis ta valitsuse pressikonverentsil.
«Praegu ma neid [kommentaariume] ei hinda. Kunagi ma teadsin, et ajakirjanikud suuresti ammutasid oma teemasid kommentaariumidest, sest inimestega suhtlemist tuleb suhteliselt harva ajakirjanikel ette,» selgitas ta.

Ta märkis, et uuringute kohaselt on kommentaaride loetavus on kahanenud katastroofiliselt. «Kui online-meedia tekke ajal tuli loetavusest 90 protsenti kommentaaridest ja 10 protsenti sisust, siis praeguseks on suhe pöördunud vastupidiseks.»

Ta ütles, et ei loe enam ammu kommentaare ega soovita ka erakonnakaaslastel üritada kommentaaride kaudu oma arvamust rahvani viia. «See ei jõua rahvani. See on väga piiratud ja suhteliselt suletud seltskond, kes kommentaariumides ennast välja elab.»

Peaminister Ansip ütles tänasel pressikonverentsil, et ajakirjanikud võiks näha vahet keskerakondliku linnavõimu ametnike kohustuslikus kommenteerimises ja vabade noorte inimeste maailmavaatest lähtuvas kommenteerimises. «See on oluline vahe, nagu öö ja päev,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles