Rahapuudus seiskas Kuperjanovi sõjaväelinnaku arendamise

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas.
Ämari lennubaas. Foto: SCANPIX

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kinnitusel on kaitseväe Võru garnisoni arendamine valitsuse eelarveprobleemide tõttu tänavu peatatud, kuid ühtegi kaitseväelast rahapuudust põhjuseks tuues ametist ei koondata.

Kaitseministeeriumi investeeringutest säilitatakse planeeritud mahus üksnes Ämari lennuvälja arendamiseks mõeldud summad, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kuperjanovi pataljonis tähendab see kümneid miljoneid kroone maksva kolmanda ehitusjärgu edasilükkamist.

Kolmandas ehitusjärgus oli ministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimeti andmeil kavas laiendada sööklat, ehitada territooriumi pääsla, puurkaev koos veetorniga, rasketehnika parkla, kopteri maandumise plats, uus tankla, autopesula, laiendada varustusladu, samuti rajada korvpalli- ja võrkpalliväljakud ning takistusriba.

Aaviksoo ütles, et kärpeid on raske teha, aga kaitsevägi poleks saanud üldistest kärbetest kõrvale jääda. Erinevalt erasektorist ei kummita kaitseväelasi koondamine, neil tuleb tõenäoliselt leppida üksnes palga alandamisega.

Pigem võib nende arvukus tema sõnul isegi kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles