Kohtunike apsust ja Veidemanist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki tagamees Justin Ingram paneb Kalevi tsentri Bamba Falli viskele käe peale ja teeb seejärel vea. Kohtunikud aga arvasid, et tartlane ei üritanudki palli mängida.
Rocki tagamees Justin Ingram paneb Kalevi tsentri Bamba Falli viskele käe peale ja teeb seejärel vea. Kohtunikud aga arvasid, et tartlane ei üritanudki palli mängida. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallurid on saanud Eesti meistriliiga finaalseerias Kalev/Cramo vastu kaks valusat lööki – seeria teises mängus röövis Tanel Sokk neilt võidu imeviskega, kolmapäeval peetud kolmandas kohtumises saatsid kohtunikud alusetult platsilt minema Rocki mängujuhi Justin Ingrami.

Palju kirgi kütnud Ingrami loos oli mängija suhtes ebaõiglane talle vilistatud teine ebasportlik viga, mis viis ameeriklase mängust eemaldamiseni. Kohtunik Mart Uuehendrik leidis, et Ingram ei püüdnud Kalevi tsentrit Bamba Falli takistades mängida palli, vaid lihtsalt vastase kätt rammida.

Eile koos mängul töötanud vilemeeste ja komissar Mati Proosiga olukorda analüüsinud FIBA kohtunike instruktor Atso Matsalu jõudis aga seisukohale, et tegelikult polnud tegu ebasportliku veaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles