Vabatahtlikud päästjad tegid mullu 1,2 miljonit tundi tasuta tööd

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Killandi
Rait Killandi Foto: Erakogu

Päästeliidu andmetel tegid vabatahtlikud päästjad mullu kokku 1,195 miljoni tunni jagu tasuta tööd ning väljakutsel olid nad ligi 2000 tundi.

Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi andmetel on Päästeliidul praegu 68 juriidilist liiget, kus on 1200 meest.

«Vabatahtlikud päästjad olid eelmisel aastal töötundidena valves 1,2 miljoni tunni ulatuses ehk inimesed olid valves iga kuu umbes 100 000 tundi,» märkis Killandi. «Meeskondadena oldi eelmisel aastal valves 24 000 ööpäeva.»

Maapäästes oli 1225 väljasõitu, olles väljakutsel keskmiselt 1,5 tundi.

«Kokku pea 2000 tunni jagu olid mehed väljas, kuskil metsas midagi kustutamas,» lisas Killandi. «Need numbrid on nii suured, et endal tundub uskumatu, et nii tõsine vägi on taga.»

Killandi kinnitas, et vabatahtlikega tegelemiseks on poliitiline tahe praegu olemas.

«Siseminister on juriidilise tausta ja keskkonnaga hästi kursis. Kolme aasta jooksul oleme saanud väga head tulemused nii maa- kui merepäästes,» lausus Killandi. «Merepääste jaoks saime sel aastal seadusemuudatuse, mis annab tegelikult õigusliku staatuse vabatahtlikule merepäästele koos kõigi sotsiaalsete garantiide, kohustuste, õiguste ja kõige muuga. Selles mõttes oleme väga hästi saanud ministeeriumiga koostööd teha.»

Ta nentis, et riik võiks ju palju rohkem panustada varustuse hankimisse, koolitustesse ja kõigesse muusse, aga võrreldes kolme aasta taguse ajaga ollakse jõutud väga kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles