Siseminister esitab kapo peadirektori ametikohale Arnold Sinisalu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Sinisalu.
Arnold Sinisalu. Foto: Kaitsepolitseiamet.

Siseminister esitab kapo peadirektori ametikohale Arnold Sinisalu. Ministri kinnitusel on Sinisalu pühendunud juht ja julgeoleku valdkonda väga hästi tundev kõrge usaldusväärsusega riigiametnik.

«Arnold Sinisalul on tipptasemel haridus, samuti pikaajaline kogemus ametkonnas, ta on töötanud väga erinevatel ametikohtadel ja tunneb hästi nii töötajaid kui ka ametkonna erinevaid valdkondi. Sinisalu on aktiivselt osalenud aastate jooksul õigusloomes, samuti arendanud julgeolekuasutuste rahvusvahelist koostööd,» sõnas siseminister Ken-Marti Vaher.

Arnold Sinisalu on andnud nõusoleku kandideerimaks kapo peadirektori ametikohale, kuid ei soovinud veel avada, millised oleksid tema plaanid uues ametis.

«Sisuliste küsimuste aeg ei ole veel käes. Praegu saan tänada siseministrit usalduse eest. Kaitsepolitseis töötatud aastad on andnud ettekujutuse, mida see ametikoht tähendab. Tegemist ei olnud kergekäelise otsusega - kaalusin seda pikalt ja põhjalikult,» ütles Sinisalu Postimehele.

Arnold Sinisalu on sündinud 1970. aastal Kärdlas. Ta on lõpetanud 1992. aastal siseministeeriumi politseiakadeemia, 1999. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna bakalaureuseõppe ning 2012. aastal samas ka doktoriõppe.

Sinisalu on lisaks ametialasele tegevusele uurinud mõjutustegevuse piire rahvusvahelises õiguses. Alates 1993. aastast on Sinisalu töötanud erinevatel, valdavalt juhtivatel ametikohtadel kaitsepolitseiametis.

Kaitsepolitsei peadirektori nimetab ametisse Vabariigi Valitsus siseministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni arvamuse. Kaitsepolitsei peadirektor nimetatakse ametisse viieks aastaks. Kaitsepolitseiameti praeguse peadirektori Raivo Aegi ametiaeg lõpeb 15. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles