Galerii: mereväe laevakaitsemeeskond saabus Adeni lahelt koju

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Urmas Reinsalu, mereväe ülem mereväekapten Sten Sepper ning Prantsuse suursaatkonna nõunik Jérôme Sautier võtsid täna Tallinna lennujaamas korraldatud pidulikul tseremoonial vastu viienda Adeni lahel teeninud laevakaitsemeeskonna.

«Euroopa Liidu piraatlusvastase missiooni tulemusel on viimase aastaga Adeni lahel järsult langenud vahejuhtumite arv. Teie, Atalantal osalenud Eesti kaitseväelased, andsite reaalse panuse ühe rahvusvahelise probleemi lahendamisse ja hoidsite Eesti lippu kõrgel,» ütles Reinsalu kaitseväelasi tervitades.

Ta lisas, et Atalantal tegid Eesti kaitseväelased tihedat koostööd meie kahe strateegilise liitlase Saksamaa ja Prantsusmaaga ning näitasid, et Eesti toetab tegudega Euroopa Liidu ühist julgeoleku- ja kaitsepoliitikat.

Mereväe ülem tunnustas meeskonda üles näidatud kõrge professionaalsuse eest. «Olete andnud olulise panuse operatsiooni Atalanta edusse ning muutnud meresõidu Adeni lahe piirkonnas turvalisemaks,» ütles mereväekapten Sepper.

Kümneliikmeline laevakaitsemeeskond teenis vanemleitnant Indrek Reinbachi juhtimisel prantsuse fregattidel Courbet ja Tonnere. Nende teenistus algas veebruaris ja ülesanne oli eskortida humanitaarabilaevu.

Kaitseminister Urmas Reinsalu allkirjastas mai alguses käskkirja, millega lõpetas Eesti osalemise Euroopa Liidu piraatlusevastasel operatsioonil Atalanta.

Atalanta on Euroopa Liidu mereväeoperatsioon, mille eesmärk on eelkõige Maailma Toiduabi ja Aafrika Ühenduse Somaalia abiprogrammide laevade kaitsmine Aafrika idarannikul ja India ookeanil, piraatluse takistamine ning võitlus organiseeritud kuritegevusega. Atalanta tegutsemisajal pole ühtegi humanitaarabilaeva selles piirkonnas rünnatud.

Eesti laevakaitsemeeskonnad teenisid operatsioonil Atlanta saksa ja prantsuse alustel 2010. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles