Kauni kooli auhinna saab presidendilt Laupa põhikool

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa põhikool.
Laupa põhikool. Foto: RAIVO TIIKMAA/POSTIMEES.

President Toomas Hendrik Ilves annab homme Järvamaal Laupa Põhikoolile Eesti kauni kooli auhinna, milleks on tekstiilikunstnik Anu Raua vaip.

Õpilasprogramm «Eesti kaunis kool» pöörab tähelepanu kooliümbruse heakorrale ja õues õppimisele, eriti aga meeskonnatööle, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

Programm saab alguse õpilaste huvitavatest ideedest, mida võiks koolis paremaks teha ja siis nende ideede ühisest elluviimisest.

Eesti Kauni Kooli auhinda antakse üheksandat korda. Parima kooli valivad välja Eesti Kodukaunistamise Ühendus ja Eesti Õpetajate Liit. Varem on kauni kooli tiitli pälvinud Vara põhikool, Konguta algkool, Ülenurme gümnaasium, Pala põhikool, Raudna põhikool, Illuka põhikool, Lohusuu põhikool ja Pühajärve põhikool.

Riigipea osaleb Laupal ka Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu toel antava hariduspreemia toetuslepingu allakirjutamisel.

Vabariigi Presidendi hariduspreemia on mõeldud kõigil õpitasanditel haridusalaga seotud inimestele, kes on saavutanud Eesti hariduselus väljapaistvaid tulemusi õpetajana, õppejõuna, haridusasutuse juhina või töötajana haridusasutuses, õpikute ja metoodiliste materjalide koostajana või haridusametnikuna.

Kultuurirahastu annab välja kolm preemiat väärtuses 75 000, 55 000 ja 45 000 krooni. Preemiat on välja antud juba seitse aastat. Laupal sõlmib kultuurirahastu uue toetuslepingu Sampo Pangaga.

Samuti allkirjastatakse Skype Eestiga Vabariigi Presidendi reaalteaduste eripreemia asutamise leping. See on 60 000-kroonine eripreemia klassikalisi täppisteadusi, aga ka näiteks arvutiteadust, bioinformaatikat või geenitehnoloogiat õpetavatele inimestele.

«Kui mõnes teises riigis ja mõne teise rahva mütoloogias seisab väärtushinnangute keskmes rahaline jõukus, siis Eesti viimase poolteistsajandi lugu seab inimese hakkamasaamise põhieeldusena paika hea hariduse. Seetõttu me mõtleme ja räägime ühiselt kõik nii palju Eesti haridussüsteemi tulevikust ja vajalikest muudatustest. Meid on vähe. Riigi ja rahvana edu saavutamiseks me peamegi olema parimad või vähemalt parimate hulgas. Eriti hariduse alal,» ütles president eelmisel aastal hariduspreemiat üle andes.

Seetõttu on riigipeal eriti hea meel, et praegusel raskel majanduslikul ajal leidub ettevõtjaid, kes panustavad tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles