Eesti kuulutusteportaalid võitlevad petturitega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskuritegevuse talituse juhi Roger Kummi sõnul kasutavad kelmid turvalisusesse mitte investeerivaid kuulutusteportaale teadlikult ära.
Majanduskuritegevuse talituse juhi Roger Kummi sõnul kasutavad kelmid turvalisusesse mitte investeerivaid kuulutusteportaale teadlikult ära. Foto: Peeter Langovits

Kuna kuulutusteportaalid pakuvad enamasti tasuta teenust ja ostu-müügitehingus ise ei osale, siis seaduse silmis ei vastuta portaale haldavad ettevõtted ka untsuläinud tehingute eest – libapakkumised peab tarbija ise ära tundma.

Nii jõuabki politsei lauale aastas tuhandeid avaldusi portaalides petta saanutelt, politsei liigitab toimepandud kelmused aga masskuritegevuse alla.

Kuigi enamik portaale on petturite vastu võitlusesse asunud ja investeerinud kas moderaatoritesse või tuvastamissüsteemidesse, siis seni kuni seda pole teinud kõik, leiavad kelmid siiski võimalusi naiivsete inimeste arvelt raha teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles