Tallinn sõlmib sotsiaalsete töökohtade rahastamislepingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööbörs Tallinna Autobussikoondises loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele.
Tööbörs Tallinna Autobussikoondises loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Homsel linnavalitsuse istungil on kavas heaks kiita linna ning trammi- ja trollibussikoondise ning autobussikoondise vahelised lepingud, millega linna katab nende ettevõtete tehtavad kulud sotsiaalsete töökohtade loomisel.


Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on linnapoolse toetuse piirmäär ettevõtetele ühe töötaja kohta kuupalga alammäär ehk 4350 krooni. Sellele lisandub sotsiaalmaks, tööandja tasutav töötuskindlustusmakse ning töökohtade loomisega seotud muud kulud.

Linnavalitsus kavatseb homsel istungil eraldada autobussi- ning trammi- ja trollibussikoondisele kokku 4 620 000 krooni. Tänavuses linnaeelarves on sotsiaalsete töökohtade loomiseks ette nähtud 28,5 miljonit krooni.

Mutli sõnul luuakse alates juunist kuni aasta lõpuni Tallinnas kahes ettevõttes kokku 100 koristajakohta. Töö saanud inimesed hakkavad peale ühissõidukite salongide koristamise ka trammiteid puhastama ning muid vajalikke abitöid tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles