Vesti Dnja ajakirjanikud avavad internetis uudisteportaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesti Dnja mitme aasta tagune number.
Vesti Dnja mitme aasta tagune number. Foto: Mihkel Maripuu

Hiljuti suletud ajalehe Vesti Dnja ajakirjanikud kavatsevad avada omaenda uudisteportaali internetis.

Projekti veab Vesti Dnja endine uudistetoimetuse juht Igor Kuldmaa, kelle sõnul on üritusega seotud praktiliselt kogu ajalehe uudistetoimetus – kokku seitse inimest, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Uue väljaande nimeks saab Novõje Vesti.

«Töökogemus Vesti Dnja internetiversiooniga näitas, et uudistetoimetuse töötajad on suutelised tegema head online-ajakirjandust ning sellega kiirelt lugejate tähelepanu köitma,» sõnas Kuldmaa.

Kuldmaa sõnul on projekti esimese 12 kuu ülesanne väljaande kasumlikuks muutmine. Ta rääkis, et väljaande rahastamine toimub isiklikest säästudest, mida hetkel eriti pole, ning investorite vahenditest.

«Mida rohkem koguneb investoreid, seda sõtlumatumat ajakirjandust saab teha,» kinnitas Kuldmaa.

Kuldmaal on online-uudiste vallas töötamise kogemus olemas, ta oli venekeelse Delfi käivitaja ning peatoimetaja kuni pronksöö sündmusteni, mille järel ta ametist lahkus ning Vesti Dnja juures tööd alustas.

Ajalehte Vesti Dnja andis välja Keskerakonnaga seotud Jüri Vilmsi Sihtkapital, mis otsustas väljaande aprilli keskel majanduslikel põhjustel sulgeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles