Muuseumiöö Kaali meteoriitika- ja paekivimuuseumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaal korraldati muuseumiöö esmakordselt Kaali meteoriitika-  ja paekivimuuseumis.

Saaremaa muuseumis algas muuseumiöö kell kuus ja kestis südaööni. Ühena esimestena Eestis korraldati muuseumiöö Saaremaa muuseumis juba 2004 aastal. Tookord siis lossipäeva raames ja sellest ajast  on jäänud üritus traditsiooniks.

Programm Saaremaa muuseumis oli tihe, korraldati võistlusmäng «Inimesed Kuressaares», kuulati vanamuusikaansambel Rondot ja ettekandeid tähelepanuväärsetest inimestest.

Nii said külastajad teada lähemalt sellistest inimestest nagu Magnus Gabriel De la Gardie, Mihkel Neps, Aleksander Lepik, Walter Nowotny, Johann Wilhelm Ludwig von Luce. Rahvapille tutvustas Mart Aardam ning lastesõber Pipi kaunistas soovi korral lastel käed ja näod maalingutega.

Muuseumi direktori Endel Püüa sõnul jäi selleaastase ürituse külastajate arv viiesaja piiresse. Eelmisel aastal oli külastajaid 1073.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles