Emajõe veeliiklust rahustavad peagi märgid

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ka praegu on paljudes Emajõe paadisadamates märk, mis keelab suurte lainete tekitamise, jätavad nii mõnedki paadiomanikud sellele tähelepanu pööramata.
Kuigi ka praegu on paljudes Emajõe paadisadamates märk, mis keelab suurte lainete tekitamise, jätavad nii mõnedki paadiomanikud sellele tähelepanu pööramata. Foto: Kristjan Teedema

Paljude paadiomanike palvel plaanib Tartu maa­valitsus kehtestada juba eeloleval suvel linna piires Emajõel veesõidukitele kiiruspiirangu, mis välistaks suure lainetuse tekkimise.

Tartu maavalitsuse maasekretäri Tõnu Vesi sõnul on veeliiklus läinud Emajõel aasta-aastalt tihedamaks ning seetõttu on kasvanud ka probleemid. Eelkõige häirivad paadisadamate tööd suuremad kaatrid ja mootorpaadid, mis tekitavad teatud kiirusel sõites suure lainetuse.

«Selline lainetus häirib kalamehi, lõhub kaldakindlustisi ja kaldaid ning segab ka paadisadamate tööd,» ütles Vesi ning tõi minevikust näite, kus lõbusõitjad ei saanud Atlantise ees mitu minutit Pegasusele peale minna, kuna mööda sõitva kaatri tekitatud lainetus pani suure laeva kõikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles