Mereväelased korraldasid Kevadtormil dessandi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm 2013.
Kevadtorm 2013. Foto: Kaitseväe peastaap

Mereväe baasikaitsekompanii sooritas pühapäeva keskpäeval Kevadtormi õppusel Ihasalu lahes dessandi, mille raames maabus neljalt laevalt maale üle 50 lahingvarustuses võitleja, teatas kaitseväe peastaap BNS-ile.

Ihasalus maabusid mereväe baasikaitsekompanii ajateenijad ja reservväelased, mereväe laevadest olid kaasatud miinijahtija Sakala ning staabi- ja toetuslaev Tasuja, samuti võtsid operatsioonist osa patrull- ja reostustõrjelaev Pikker ning patrull-laev Kati Politsei- ja Piirivalveameti laevastikust. Õhust toetasid maabumist kaks õhuväe kopterit.

Mereväe ja õhuväe üksused olid pühapäeval Kevadtormil vastase rollis, kes saabus dessandi abil merelt maale eesmärgiga vallutada piirkonnas asuvaid objekte ning edasi liikudes rünnata maaväe ja Kaitseliidu kaitsvaid üksusi.

«Dessant on oma olemuselt kiireloomuline ja konkreetse eesmärgiga manööver, mille raames liigutakse üldjuhul kiirelt alale, sooritatakse oma ülesanne - näiteks silla hõivamine või teabe kogumine - ja lahkutakse kiirelt,» kirjeldas harjutust mereväe ülem mereväekapten Sten Sepper.

Täiendavalt toetasid harjutust mereväe tuukrid, abilaev Lood ning Kõrgema Sõjakooli mereväe põhikursuse kadetid patrull-laevaga Ristna, kes julgestasid harjutuse sooritamist vastavalt ranniku ja mere suundadel.

Merevägi osaleb kaitseväe suurõppusel Kevadtorm sel aastal esmakordselt. Kokku osaleb Kevadtormil ligi pool tuhat tegev- ja reservmereväelast, kes kuuluvad nii merel kui maal paiknevatesse üksused.

9.-25. maini vältava Kevadtormi raames viiakse läbi erinevaid mereoperatsioone Hara-, Ihasalu- ja Kaberneeme lahel aga ka Rutja kohal ning sadamates nii Tallinnas kui Loksal.

Merevägi ootab kõiki huvilisi 21. mail kell 12-14 Loksa sadamasse, kus saab saab lähemalt tutvuda mereväe laevadega Sakala, Tasuja ja Ristna.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles