Riik jagab välja 31 raadioluba

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Kultuuriministeerium kuulutas välja konkursi, mille tulemusel leiab omaniku kokku 31 raadioringhäälinguluba, sealhulgas nii kohalikud, regionaalsed kui ka üks rahvusvaheline ringhäälinguluba.

Kultuuriministeeriumi meedia- ja autoriõiguse osakonna juhataja Peeter Sookruusi sõnul on suure konkursi põhjus, et tänavu hilissügisel kaotavad peaaegu kõik ringhäälinguload üheaegselt kehtivuse, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Uued load antakse välja kõigile praegustele sagedustele, lisandub ka neli täiesti uut raadioringhäälinguluba,» rääkis Sookruus.

Täna alanud konkursiga väljaantavad ringhäälinguload on nii eesti- kui venekeelse programmi jaoks ja katavad kõiki Eesti piirkondi. Lisaks antakse välja üks rahvusvaheline raadioringhäälinguluba.

Ringhäälinguorganisatsioonid peavad esitama taotlused ministeeriumisse 22. juuniks 2009. Seejärel koguneb ringhäälingulubade komisjon, mis kaalub kõik sooviavaldused läbi ja teeb ministrile ettepaneku ringhäälingulubade määramiseks. Uute lubade alusel lähevad raadiojaamad eetrisse alates 17. novembrist 2009.

Ringhäälinguluba on tegevusluba, mis annab õiguse edastada saateid ja programme ringhäälingus. Loaga määratakse kindlaks edastatavate programmide arv ja nimetused.

Samuti programmi struktuur ning maht päevas ja nädalas ning saatetegevuse alustamise tähtaeg. Lisaks päevasel ajal edastatava programmi sõnalise osa maht ja Eesti autorite teoste osa ning programmi levipiirkond.

Kõik täna väljakuulutatud konkursiga antavad raadioringhäälinguload kehtivad kuni
viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles