Poliitnoored allkirjastasid hea tava leppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL), Noored Sotsiaaldemokraadid, IRLi Noored, Keskerakonna Noortekogu ning Reformierakonna Noortekogu allkirjastasid eile ENLi üldkoosolekul hea tava leppe, millega leppisid kokku punktides, mille abil soovitakse tagada varivalimiste projekti objektiivsus ja poliitiline kallutamatus.

Varivalimised on ENLi korraldatav kodanikuhariduse projekt, millega kutsutakse 13–17-aastased sügisestel kohalike omavalitsuste valimistel valima ja arvamust avaldama. Varivalimiste abil soovib korraldaja muuta poliitika ja ühiskondlikud teemad noortele atraktiivseks ja mõistetavaks, pakkudes peale varivalimiste ka debatte, konkursse ja matkimismänge.

Projekti eesmärk on süvendada noorte huvi ühiskonnaelus kaasarääkimise vastu ning motiveerida langetama läbimõeldumaid otsuseid. Projekti abil viiakse noorte arvamus avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles