Tanel Kangert rügas Girol vihmas, lumes ja udus

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert Giro d’Italial.
Tanel Kangert Giro d’Italial. Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuril oli rattureil karm nädalavahetus – sõita tuli lausvihmas, udus ja lumesajus. Astana meeskonna abilised eesotsas Tanel Kangertiga võitlesid loodusjõududega vapralt ning võimaldasid tiimi liidril Vincenzo Nibalil mitte ainult roosat särki kaitsta, vaid suurendada vahet järgnevatega.

Laupäeval algasid hädad. Algupärast marsruuti tuli muuta, sest mägedes olid miinuskraadid ja lumesadu. Paraku ei päästnud uus trass suurt midagi, pigem vastupidi, sest distants pikenes 12 km võrra. Stardist hakkas vihma kallama ning sadu – kohati lumena – jätkus kuni lõputõusuni, kus ratturid pidid mäkke ronima tihedas ja külmas udus.

Kangert põhjamaa mehena pidas kenasti vastu, hakkas viimasel tõusul tõsiselt tööle, aitas jooksikud kinni püüda ning kolm kilomeetrit enne finišit Nibalile rünnakuks hoog sisse saada. Nibali sai kaaslaseks teise itaallase Mauro Santambrogio ning koos rühiti finišijooneni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles