Galerii: reostustõrjeõppus Kopli lahel läks korda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Soome ühine merereostustõrje õppus Kopli lahes.
Eesti-Soome ühine merereostustõrje õppus Kopli lahes. Foto: Toomas Huik.

Täna Kopli lahel toimunud reostustõrje ühisõppus «Puhas meri» läks õppuse üldjuhi piirivalvemajor Viljar Rõõmu teatel igati korda.

Õppuse raames harjutasid Eesti ja Soome ametkonnad Kopli lahel ulatusliku merereostuse likvideerimist.

«Tänane õppus läks igati korda, ka ilmaolud olid õppuse läbiviimiseks väga sobivad,» ütles Rõõm. «Saime harjutada nii merereostuse piiramist poomidega, reostuse kokku korjamist kui ka kokku korjatud reostuse ära andmist õlitõrjelaevale Hylje.»

Omavahelise koostöö harjutamine aitab reaalseteks situatsioonideks valmis olla.

«Eesti piirivalve poolt tooks esile selle, et piirivalvelaev Valvas sai harjutada tööd uute lokaliseerimisvahenditega,» rääkis Rõõm.

Õppuse stsenaariumi järgi oli tegu kõige tõsisema reostusega - kolmanda astme merereostusega, mis on nii ulatuslik, et reostuse korjamiseks tuleb abi paluda naaberriikidelt.

«Merereostusele reageerimisel on väga olulise tähtsusega reostuslaigu kiire piiramine poomidega, sest nii hoitakse ära reostuse levimine,» selgitas õppuse üldjuht. «Seega enne, kui naaberriigid meile reostuse korjamisel appi tulevad, saame paljugi oma jõududega ära teha.»

Eesti Piirivalvel on kokku 2800 meetrit avamerepoome ja 4900 meetrit rannikupoome.

Õppusel osalesid Eesti Piirivalve, veeteede amet ja Põhja-Eesti Häirekeskus, Soome Piirivalve ning Soome Keskkonnakeskus SYKE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles