Ilves annab Leedu presidendile Maarjamaa Risti keti

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu ja Eesti president 2011. aasta suvel Tartus
Leedu ja Eesti president 2011. aasta suvel Tartus Foto: Margus Ansu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves, kes läheb mai lõpus Leetu riigivisiidile, annab Leedu riigipeale Dalia Grybauskaitéle Maarjamaa Risti keti.

President Ilvese eelmisel nädalal allkirjastatud otsuse kohaselt saavad Maarjamaa Risti I klassi autasu Leedu peaminister Algirdas Butkevićius ja Leedu suursaadik Eestis Neilas Tankevićius.

Maarjamaa Risti II klassi autasu saavad Leedu endised välisministrid Audronius Ažubalis ja Vygaudas Ušackas, Leedu parlamendi Eesti sõprusgrupi esimees Juozas Bernatonis ja kaitseminister Juozas Olekas.

Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi pälvivad Leedu Kaubanduskodade Assotsiatsiooni president Rimantas Stankevićius ja Leedu vabadusvõitleja Antanas Terleckas. Maarjamaa Risti IV klassi autasu antakse 17, V klassi autasu 16 ja Valgetähe V klassi autasu kahele Leedu ühiskonnategelasele.

President Ilvese riigivisiit Leetu toimub 27.–29. mail Leedu presidendi Dalia Grybauskaité kutsel. Presidendi avalike suhete nõuniku Toomas Sildami sõnul on kohtumise põhiteemadeks piirkondlikud projektid, Leedu peagi algav eesistumine Euroopa Liidus, julgeolekuga seotud küsimused ja kahe riigi koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles