Elustiilisõidu Gumball 3000 esimesed tulijad on kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi Euroopa kulgeva võidusõidu Gumball 3000 osaleja luksusauto Bentley Continental GTC Tallinnas.
Läbi Euroopa kulgeva võidusõidu Gumball 3000 osaleja luksusauto Bentley Continental GTC Tallinnas. Foto: Andres Haabu / Postimees

Superstaaride ja erakordsete autode poolest tuntud elustiiliralli Gumball 3000 teeb tänavu mais tuuri Euroopas, läbides homme Eestit.

Eesti on kaardil suurelt kirjas, Tallinna jõudmine on plaanitud homseks, kuid esimesed tulijad saabusid pealinna juba täna.

Peterburi teed mööda ning osaliselt ka meritsi Helsingist Tallinna jõudvad autod saabuvad Kullassepa tänava kaudu Raekoja platsile alates homme keskpäevast ning on huvilistele näha mõne tunni jooksul.

Seejärel suundutakse mööda Pärnu maanteed üle Ikla piiripunkti Riia poole.

Tänavu on Gumball lubanud ette võtta sünnipäevatuuri, millest saab nende endi sõnul maailma eksklusiivseim road trip vormis seiklus.

Autotuur algab 18. mail Taanist Kopenhaagenist ning lõpeb Monacos Monte Carlos. Gumballi tuur läbib Rootsi, Soome, Venemaa, Eesti, Läti, Leedu, Poola, Austria, Itaalia ja Prantsusmaa ning peatub lõpuks Monaco ringrajal.


Varem rikkurite meelelahutusena tuntud üritus toob endaga kaasa ka aina võimsama turunduse, hõlmates superautode kultuuri, stiili ja VIP-meelelahutust – tähistamaks maailma kõige rokkivama autoralli 15. sünnipäeva.


Eksklusiivsesse võistlusse asuvad kõige uskumatuma erikujundusega kontseptsiooni-, elektri-, luksus-, sport- ja hüperautod, mida eales koos näha saab.

Lisaks Baywatchi ikoonile David Hasselhoffile asuvad Kopenhaagenis stardijoonele hip-hop superstaar EVE, Cypress Hill’i DJ Muggs, räppar Bun B,skateboard'i legend Tony Hawk, suusaässad Jon Olsson ja Jens Byggmark, MMA võitleja Rubert Burneika jt. koos šeikide, printside, telestaaride ja Fortune 500 firmajuhtidega.


Autopark, mis teele asub, on muljetavaldav: Bugattidest Koenigseggideni, Aston Martinid, Lamborghinid, Ferrarid, Morganid, Bentleyd, Rolls Royce’id, McLarenid, Twisted Land Roverid, Mercedes Benzid jne.

Gumball 3000 sai alguse Kopenhaagenis  uhke vastuvõtuga ooperimajas. Pühapäeva hommikul andis sajale autole stardi David Hasselhoff.

Järgneva kuue päeva jooksul peatub sõiduseltskond ööbimiseks, kontserditeks, autonäitusteks Stockholmis, Helsingis, Peterburis, Tallinnas, Riias, Vilniuses, Varssavis ja Viinis. Finiš on 24. mai õhtul Monte Carlos.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles