Kangert võib sügisesel Vueltal tõusta tiimi liidriks

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert ees, Astana liider Vincenzo Nibali (roosas särgis, Kangertilt saadud käistega) järel, rühitakse läbi lumesaju.
Tanel Kangert ees, Astana liider Vincenzo Nibali (roosas särgis, Kangertilt saadud käistega) järel, rühitakse läbi lumesaju. Foto: Reuters / Scanpix

Jaan Kirsipuu: «Kui Tanel Kangert sõidaks Itaalia velotuuril oma sõitu, oleks ta raudselt esikümnes.»

Tanel Kangerti sõit Girol on sedavõrd muljetavaldav, et augusti lõpus startival aasta kolmandal suurtuuril Vueltal võib temast saada Astana meeskonna liider. Täpsemalt niinimetatud väike liider, keda ei aidata, kuid kes ei pea ka teisi abistama, vaid võib sõita enda eest.

Kuluaarides käib tõsine jutt Kangerti tulevasest liidrirollist. Itaalia velotuuril on eestlasel võimu küll ja veel, et Astana esisõitjat Vincenzo Nibalit vedada. Laupäevasel ja pühapäevasel mäeetapil oli just Kangert see, kes viimasel tõusul gaasi põhja surus, grupi puruks rebis ja Nibalile hoo sisse andis. Ise lasi Kangert jala pärast töötegemist sirgu, et energiat mitte raisata. Ent kui poleks lasknud? Oleks kõik etapid pannud täiega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles