Oivalise ajakirjanduse preemia said Jaan Väljaots ja Sulev Oll

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtja ja meediategelase Hans H. Luige aastate eest asutatud oivalise ajakirjanduse aastapreemia said tänavu Õhtulehe peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots ja Maalehe vanemtoimetaja Sulev Oll.

Oivalise ajakirjanduse aastapreemia eesmärk on esile tõsta lugusid, mis vaatlevad ühiskondlikke probleeme, algatavad nende üle arutelu ja mõjutavad positiivselt probleemi lahendamist. Erinevalt eelmisest aastast väärtustas žürii tänavu tänavu toimetajate tööd, mida kõrvaltvaatajad ei pruugi näha. Preemiale oli tänavu seitse kandidaati.

Žüriisse kuulusid Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) tegevjuht ja Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppejõud Mart Raudsaar, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel ja Eesti Päevalehe ning Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald.

Kolmandat aastat välja antava aastapreemia suurus 6500 eurot, mis tänavu jaguneb kahe võitja vahel.

Luige algatatud oivalise ajakirjanduse preemia esimene laureaat oli blogi Memokraat pidaja Daniel Vaarik aastal 2010. 2012. aastal võitis selle preemia Eesti Päevalehe ajakirjanik Tuuli Jõesaar kirjutise eest, mis mõjutas riiki maksma pensionäridele tagasi maksmata jäänud raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles