Ooperilaulja Taimo Toomast astus Reformierakonda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimo Toomast
Taimo Toomast Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lauluosakonna õppejõud, ooperilaulja Taimo Toomast liitus Reformierakonnaga.

«Eesti paremaks tegemiseks on mitmeid võimalusi: võid oma õue puhtaks pühkida ja naabrite vastu sõbralik olla, aga võid ka erakonda astuda. Minu jaoks on Reformierakond summa summarum see erakond, mis kindlustab stabiilsuse ja eestluse edasikestmise,» ütles ta Postimehele.

Toomast märkis, et kuna tema abikaasa on poliitik, on ka tema paljude poliitikutega suhelnud ning pidanud aru, milline partei teda kõige rohkem kõnetab. «Eks nendest diskussioonidest ja kokkusaamistest on tulnud välja, et see on minu jaoks Reformierakond,» lausus ta.

Toomast kinnitas, et temaga on räägitud juba ka kohalikel valimistel kandideerimisest, kuid seni pole ta parteile vastust andnud. «Näen ennast eelkõige õppejõuna ja kultuuri- ja muusikasõbrana, ma ei tea, kas mul on päris poliitiku ambitsioone, aga välistatud ei ole midagi,» märkis ta.

Samuti ütles ta, et tema abikaasa pole Reformierakonnaga ühinemist veel otsustanud. «Ta on intensiivses tööprotsessis Euroopa Parlamendis ja ei ole veel oma otsust teinud,» ütles Toomast vastuseks küsimusele, kas tema järel võib Reformierakonnaga ühineda ka Vilja Savisaar-Toomast.

Toomast on hariduse omandanud muusika- ja teatriakadeemias, täiendanud ennast Viini riigiooperi ooperistuudios ja Viini muusikaakadeemias ning töötanud ooperilauljana nii Eestis, Austrias, Saksamaal kui Hispaanias. Ta on abielus Euroopa Parlamendi saadiku, varem Keskerakonda kuulunud, kuid mullu aprillis sealt välja astunud Vilja Savisaar-Toomastiga.

Kohalikud valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles