Kohus mõistis Indrek Pertelsoni tingimisi vangi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson kohtuistungil veebruaris.
Indrek Pertelson kohtuistungil veebruaris. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis eile majanduskuritegude eest ASi Haabersti Perespordikeskus juhatuse liikmena üheks aastaks tingimisi vangi Indrek Pertelsoni.

Kohus tunnistas judokana tuntud Pertelsoni (42) ja temaga koos süüpingis olnud, samuti endise Haabersti Pere­spordikeskuse juhatuse liikme Margus Dintšenko (33) süüdi raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises, aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises ja pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, Pertelsoni veel ka seaduses ettenähtud ärikeelu rikkumises.

Pertelsoni liitkaristuseks mõistis kohus üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Margus Dintšenkole määras kohus rahalise karistuse 150 päevamäära ehk 5670 eurot, millest Dintšenko peab kohe tasuma 1000 eurot ja ülejäänud 4670 eurot jääb kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles