Kalamehed võtsid sadama kohe omaks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve põhjakaldal Oiu külas valmis vastu talve sadam, kus saab paati vette lasta ja hoida ning lihtsalt mõnusalt aega veeta.
Võrtsjärve põhjakaldal Oiu külas valmis vastu talve sadam, kus saab paati vette lasta ja hoida ning lihtsalt mõnusalt aega veeta. Foto: Margus Ansu

Vaikse podinaga sõitis Võrtsjärve põhjakaldal eile hommikul kahe kalamehega paat Oiu uue sadama poole. Aga meestel polnud maabumisega kiire, sõit viis Tänassilma jõele, sest haug pidavat praegu hästi võtma.

«Kõige rohkem inimesi kasutab praegu meie parklat ja slippi, kust paate vette lasta,» rääkis MTÜ Oiu Arendus juhatuse liige, Viljandi mees Anmar Pihlak, kes kaaslinlase Romet Elmastega rajas Oiule Tänas­silma jõe suudmesse uue sadama, kust Võrtsjärveni on vaid mõnisada meetrit.

Elu läks Tartu–Viljandi maanteelt paistva Oiu vana meierei ja juustutööstuse taga sadamas lahti kohe, kui lõppes haugipüügikeeld. Kuu algusest eilseni oli sadama perenaine, naaberkülas Leiel elav Annika Lepik kirja pannud parklat kasutanud 400 autot. See tähendab ka uuest sadamast vette lastud 400 paati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles