Tööotsija: päris igasugust tööd ikka ei tahaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ettevõtlusameti korraldatud infopäevale Rahvusraamatukogus kogunes igas vanuses inimesi, kelle seas oli nii töötuid, kui ka neid, kes soovisid olemasoleva töökoha parema vastu vahetada.


19aastane Sergei ütles, et tuli infopäevale otsima «normaalset töökohta». «Ma ei taha igasugust jama, tahaks mingit normaalset tööd,» ütles noormees. Ning tunnistas samas, et ega ta suurt midagi teha ei oska ja ka riigikeeleoskusega on asjad kehvasti.

«Ärge mind jumala pärast pildistage. Ma otsin uut töökohta, aga kui praegune tööandja sellest teada saab, laseb ta mu päevapealt lahti. Ta maksab nii viletsat palka, et töötajad kogu aeg vahetuvad. Aga niikaua, kui paremat kohta pole, tuleb tema juures töötada,» ohkas kioskimüüja ametit pidav naine.

«Inimesed saavad aru, et Rimi saalitöötaja või McDonaldsi tunnitasu teenides ei ela lihtsalt ära. Nii nad tulevadki koolitusele, et endale tulevikus parem töö leida,» ütles koolitusi pakkuva Capacity kooli esindaja. Töötukassa kaudu suunatutele on niisugused koolitused tasuta ning seal saab õppida näiteks ettevõtluse aluseid ja äriplaani koostamist, samuti on pakkuda kinnisvaramaakleri, lapsehoidja või restorani teenindaja kursus.

Oma infolaudadega olid infopäeval väljas ka Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse võlanõustaja, Tallinna linna tööbüroo, ettevõtja infopunkt ja Tallinna Keskraamatukogu.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ei ole töötuse protsent praegu väga suur. Tallinnas on see 5,56 ja Eestis tervikuna 6,4. «Aga see 5,56 protsenti on 11754 inimest. Ja need 11 754 inimest on tegelikult väga tähtsad. Kõik inimesed on loetud, iga inimene on oluline. Ja igaüks teist peab saama sellise rakenduse, mis pakub nii võimaluse ennast teostada kui ka leib lauale saada. See on nii linnavalitsuse kui ettevõtlusameti eesmärk,» ütles Sarapuu infopäeva avakõnes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles