Kõrge eesti euroametnik vahetab töökohta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni ettevõtluse ja tööstuse peadirektoraadi väike- ja keskettevõtluspoliitika direktor Maive Rute.
Euroopa Komisjoni ettevõtluse ja tööstuse peadirektoraadi väike- ja keskettevõtluspoliitika direktor Maive Rute. Foto: Peeter Langovits

Eestlanna Maive Rute asub alates 1. juulist direktorina tööle Euroopa Komisjoni teadus- ja arendustegevuse peadirektoraadis.

Direktoraat rahastab biotehnoloogiate ja toidusektori teadusuuringuid.

Rute töötab Euroopa Komisjonis alates 2005. aastast, teatas European Voice.

Oma senist ametikohta on Rute Postimehele antud intervjuus iseloomustanud selliselt: «Euroopa Komisjoni (EK) kõige kõrgemad ametnikud on volinikud, nagu ka Siim Kallas, kes kõik on 16. astmel. Minu tase on 14 ehk suhteliselt kõrge ametikoht.» Direktoreid erinevates peadirektoraatides kokku on ligi 150.

Varem on Rute töötanud Eesti Talupidajate Keskliidus, USA nõuandeorganisatsiooni VOCA Eesti programmi direktorina, assisteeriva audiitorina Price Waterhouse'is, Balti-Ameerika Ettevõtlusfondi vanemanalüütikuna, Maaelu Laenude Tagamise Sihtasutuse juhatajana ja sihtasutuse KredEx juhina.

Loe ka «

Maive Rute elavdab Euroopa majandust

».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles