Jaana Nõgisto: eurotoetused agaruse kõverpeeglis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaana Nõgisto.
Jaana Nõgisto. Foto: Erakogu

Jaana Nõgisto kirjutab, et läinud aastal võttis maad enneolematult aktiivne euroraha tagasiküsimine. Juhtumite arvu poolest ületasid eestlased ennast mullu 120 protsenti võrreldes kogu toetusperioodi jooksul avastatud rikkumistega.

Euroraha ärakulutamise õhin Eestis jätkub. Toetusperiood 2008–2013 hakkab lõpule jõudma ja kogu Eestile ette nähtud Euroopa fondide raha peab tingimata saama enne 31. detsembrit 2015 välja makstud, muidu tuleb leppida kulutamata rahast ilmajäämisega.

Eurorahast tulenevale «sõltuvusele» on viidanud riigikontroll. President ütles, et Eestist võib varsti saada hoopis netomaksja. Valitsus presidendiga ei nõustu. Fundamentaalne viga näib olevat suhtumises, kus eurotoetusi nähakse muidu saadud rahana, millest tuleb võtta viimast ja millega, võimalik, et teha ka kõike seda, mida muidu ei teeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles