Sprindikoondise peatreener Kristiansen sai hundipassi

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprindikoondise peatreeneri Bjørn Kristianseni hoolealused ei suutnud läinud talvel midagi korda saata.
Sprindikoondise peatreeneri Bjørn Kristianseni hoolealused ei suutnud läinud talvel midagi korda saata. Foto: Raigo Pajula

Vaatamata sprindikoondislaste soovile jätkata senise peatreeneri Bjørn Kristianseni käe all, andis Eesti Suusaliit norralasele hundipassi. Põhjusi, miks koostöö Kristianseniga lõpetati, spordidirektor Raul Olle ei nimetanud, kuid möönis, et sprinterite viimase hooaja tulemused on läinud selgelt allamäge ega sisenda edasise suhtes optimismi. Uus peatreener peaks selguma selle nädala lõpus või järgmise alguses.

Kristianseni eksirännakud Maarjamaal on sellega lõppenud. Norralane alustas tööd 2006. aasta sügisel, tõstis küll sprinterite taset, kuid tippu ei suutnud viia kedagi. Kogu kamba ja võistluste peale kokku pääsesid Eesti kiirsuusatajad MK-etappidel ja tiitlivõistlustel kõigest kaks korda finaalsõitudesse – mõlemad puhul Peeter Kümmel –, kuid mitte pjedestaalile.

Möödunud talvel jõudsid eestlased vaid Kuusamo MK-etapil eelsõidust edasi. Pärast totaalset põrumist Val di Fiemme MMil laiutas Kristiansen käsi: «Ma ei saa aru, mis juhtus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles