Eesti otsustas ja asus arutama

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja tema tõenäoliselt sadadele afgaanidele varjupaika lubav Briti kolleeg David Cameron Helmandi provintsis Camp Bastioni sõjaväebaasis.
Peaminister Andrus Ansip ja tema tõenäoliselt sadadele afgaanidele varjupaika lubav Briti kolleeg David Cameron Helmandi provintsis Camp Bastioni sõjaväebaasis. Foto: Kristel Maasikmets/mil.ee

Kõigepealt langetas Eesti valitsus otsuse, et meedias Omari nime all tuntud tõlgil Eestisse elama tulla ei lasta, ligi kolm nädalat pärast seda saadeti Londonisse kiri sooviga seisukohti ühtlustada ning päeval, kui Suurbritannia andis sadadele neid aidanud afgaanidele loa sinna kolida, tuli välja, et Eesti kavatseb brittide toetusprogrammis kaasa lüüa.

Algul afgaani tõlkide küsimuses eri arvamusel olnud Briti valitsus andis üleeile õhtul teada, et valmistub pakkuma viieaastast viisat kõigile nende palgal olnud afgaanidele, kes on teeninud rindepiirkonnas vähemalt aasta.

«Me peame tunnustama nende teenistust, kes on meie heaks töötades end regulaarselt ohtu pannud,» tsiteerisid uudisteagentuurid peaminister David Cameronile lähedast anonüümset allikat. Selle teate juures rõhutati, et mõeldud on ennekõike neid afgaane, kes on brittidega koostööd teinud kogu Afganistani verisemate hulka kuuluvas Helmandi provintsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles