Transpordiamet katsetas Paldiski maanteel uut bussirada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski maantee.
Paldiski maantee. Foto: Peeter Langovits

Tallinna transpordiamet korraldas Paldiski maanteel uuringu, mille eesmärk oli välja selgitada võimalused, mis tagaksid ühtlasema liiklusvoo ja vähendaks kesklinna liikluskoormust.


Uuringu tarbeks rajati ajutine ühissõidukite rada alates Pirni tänavast kuni Mustamäe teeni, vahendas Raepress. Uuring näitas, et Paldiski mnt kahe sõiduraja hargnemine kolmele sõidurajale varasema nelja asemel Paldiski maantee ja Mustamäe tee ristmikul kesklinna suunal, ei põhjustanud tipptunnil liiklusvoolus olulisi muutusi. Endiselt tekkisid liiklusvoos tühimikud peale Haabersti ringi ning Pirni tänava ja Paldiski maantee ristmikku.

Tehtud uuringu tulemus kinnitab, et Paldiski maantee ja Endla tänava ühissõidukite raja ühendamine ei tekita ummikuid Haabersti ringristmiku piirkonnas. Katse näitas, et kogu liiklusvoog oli ühtlasem ning vähendas kesklinna liikluskoormust.

Uuringust selgus, et tipptunni haripunktis kulus kesklinna jõudmiseks mööda Paldiski maanteed liikudes rohkem aega. Samas liiklemine kesklinnas võttis oluliselt vähem aega. See tähendab, et jõudmine sihtpunkti toimus suhteliselt tavapärase ajaga. Sujuvam liiklus andis võimaluse paremini liikuda ka teistes suundades.

Uuringu tulemused toetavad Paldiski maanteele ühissõidukiraja loomist alates Pirni tänavast kuni Kristiine ristmikuni. Nimetatud lõigus on juba osaliselt täna ühissõidukite rada ka olemas. Uuringut korratakse 27. mai hommikuse tipptunni ajal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles