Õppusel suitsesid lennukirusud

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuõnnetuse paigas tõusid taevasse suitsusambad, nende vahelt paistavad purunenud lennukit kehastanud autod.
Lennuõnnetuse paigas tõusid taevasse suitsusambad, nende vahelt paistavad purunenud lennukit kehastanud autod. Foto: Margus Ansu

Nõgiaru juures purunes hädamaandumisel tükkideks ja süttis Riiast tulnud reisilennuk 30 inimesega pardal, oli eilse ametkondadevahelise päästeõppuse sisu.

Sündmused hakkasid hargnema sellest, et lennuk Saab kadus pärast hädasignaali andmist lennujuhtimiskeskuse ekraanilt kell 10.08. Õige pea tuli Nõgiaru külast kõne, et midagi kukkus alla. Kell 10.22 jõudis esimesena sündmuspaigale, mis asub lennujaamast kaheksa kilomeetri kaugusel, Tartu lennujaama päästemeeskond. Korraldajad hindasid seda aega päris heaks.

Nagu selgitas Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe, oli õppuse eesmärk harjutada lennujaama, lennujuhtide, päästeameti, politsei ja kiirabi koostööd häireolukorras, aga ka otsimis- ja päästetööde juhtimist keerulisel maastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles