Linna eksinud loomast tuleb eemale hoida

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder.
Põder. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eksperdi sõnul tuleks linna eksinud ulukitest võimalikult kaugele hoida ja päästeametit teavitada, et vältida looma paanikasse ajamist ning Tartu Lõunakeskuse lillepoes juhtunuga sarnaseid tagajärgi vältida.

Metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseireosakonna juhataja Peep Männili sõnul ei tohiks linna eksinud loomadele ligemale minna, vaid püüda hoiduda võimalikult kaugele.

«Mida ligemal on inimene, seda suuremasse paanikasse loom satub ja võib ennast oluliselt vigastada, aga ta võib ka inimest rünnata, kui enam põgenemisteed pole,» ütles Männil Postimees.ee’le.

«Kui loom on linna servas, on võimalik teda linnast välja saada, üritades teda metsa suunas ajada. Aga see jäägu juba spetsialistide, nagu seda on päästetöötajad, teha,» lisas ta

«Suurema metslooma nägemise korral linnas peakski võimalikult kiiresti ühendust võtma päästeametiga. Kuna loomad sattuvad linnadesse tavaliselt pimedal ajal, on oluline võimalikult vara hommikul ta linnast välja saada, enne kui inimesed massiliselt liikuma hakkavad, mis looma paanikasse ajab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles