Tallinn esialgu Snelli tiigi kallastele piirdeid ei paigalda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snelli tiik
Snelli tiik Foto: Liis Treimann

Tallinna kesklinna linnaosavalitsus möödunudreedese uppumisega lõppenud õnnetuse järel esialgu Snelli tiigi äärde piirdeid paigaldada ei kavatse.

«Tegemist on iidse vallikraavi nõlvaga, mille sarnaseid leidub väga paljudes kohtades,» ütles kesklinna linnaosavalitsuse pressiesindaja Kerttu Rakke BNSile vastates küsimusele, kas linnaosavalitsus on mõelnud Snelli tiigi Toompea-poolsel kaldal kulgevate jalgteede äärde piirdeid paigaldada. «Üldjuhul on inimesed nende ohtlikkusest teadlikud ja arvestavad sellega ning seetõttu ei kasutata tavaliselt selliste nõlvade ääristuseks mingeid piirdeid,» lisas Rakke.

«Kuna tegemist on ajaloolise miljööväärtusliku objektiga ning piirded muudaksid loodus- ja muinsuskaitseala välisilmet, siis ei saa Tallinna kesklinna valitsus üksinda midagi otsustada. Kuna probleem on olemas, kavatseb kesklinna valitsus edaspidi pidada nõu erinevate ametkondadega,» lisas Rakke.

Möödunud reede hilisõhtul uppus Tallinna kesklinnas Snelli tiiki 29-aastane mees. Politsei käsitleb seda Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sangi sõnul praegu kui õnnetusjuhtumit. «Kaks sama seltskonna noormeest kaotasid tiigipervel tasakaalu ja kukkusid vette, üks neist pääses veest välja, kuid teine uppus,» ütles Sang. Ta ei osanud täpsustada, kas õnnetus juhtus tiigi järskude nõlvadega Toompea-poolsel või vastaskaldal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles