Anvelt: valideerimine ühistranspordis tuleb lõpetada!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas toimus täna Postimehe arvamusliidrite lõuna. Andres Anvelt.
Tallinnas toimus täna Postimehe arvamusliidrite lõuna. Andres Anvelt. Foto: Andres Haabu / Postimees

Valideerimiskohustus Tallinna ühistranspordis tuleb lõpetada ja kallis e-pileti süsteem ühissõidukitelt võimalikult pea maha võtta, leiab sotsiaaldemokraatide Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt.

Anvelti sõnul piisab tasuta ühistranspordi puhul oma sõiduõiguse tõestamiseks ID-kaardist. «Tänane hirmkallis valideerimissüsteem ei õigusta ennast, sest väga suurel osal ühistranspordi kasutajatest ei ole kohustust oma sõitu registreerida,» märkis ta.

«Tasuta ühistranspordi kasutamine peab olema võimalikult mugav. Ühistranspordivõrgu planeerimiseks vajalikud andmed saab oluliselt lihtsamini ja odavamalt sõitjate loenduste kaudu. Selleks pole vaja pidada üleval suure hoolduskulu ja turvariskiga elektroonilist piletisüsteemi,» rõhutas sotside linnapeakandidaat.

Sotsiaaldemokraatide arvates tuleb tasuta sõidu õigust laiendada ka kõigile Tallinnas õppivatele kõrg- ja kutsekoolide noortele. Selleks vajaliku raha saaks nende hinnangul suures osas e-piletisüsteemi lõpetamisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles