Reinsalu: Ühendkuningriigi programm hõlmab ka Eesti kaitseväelaste tõlke

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul jõudis Eesti Ühendkuningriigiga kokkuleppele, et plaanitav Afganistani tõlkide toetusprogramm hakkab kehtima ka kõigi Eesti kaitseväelaste heaks töötanud tõlkide jaoks.

«Konsultatsioonid meie briti liitlastega jätkuvad, kuid tänaseks on selge, et Ühendkuningriigi plaanitav toetusprogramm hõlmab ka kõiki neid Afganistani tõlke, kes olid Ühendkuningriigi palgal ning kes on meie kaitseväelastega Helmandi provintsis koos tegutsenud,» ütles Reinsalu.

Esialgu pole veel selge, kuidas Eesti sellesse toetusprogrammi panustab. «Ühendkuningriigi valitsusasutused on praegu analüüsimas toetusprogrammi täpsemat sisu ja meetmeid ning seejärel arutame brittidega läbi, milline võiks olla Eesti konkreetne panus sellesse programmi,» lisas kaitseminister. 

Briti valitsus teatas sel nädalal, et valmistab ette Afganistanis Ühendkuningriigi vägede heaks töötanud kohalike toetamise kava, mille sisu otsustatakse lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles