Võrdne panustamine rikastab pereelu

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Vahter oma viieaastase poja Taaviga. Pereema sõnul on nende kodus nii lapsehoidmine kui ka muudki tööd kirjastajast abikaasa Taunoga üsna võrdselt jaotatud. «See ei tähenda, et üks peseb pool põrandat ja teine pool. Teeb see, kes märkab,» lausus ta.
Liina Vahter oma viieaastase poja Taaviga. Pereema sõnul on nende kodus nii lapsehoidmine kui ka muudki tööd kirjastajast abikaasa Taunoga üsna võrdselt jaotatud. «See ei tähenda, et üks peseb pool põrandat ja teine pool. Teeb see, kes märkab,» lausus ta. Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki viimasel ajal räägitakse Eestis palju meeste ja naiste võrdõiguslikkusest ning riik on astunud samme, et naised saaksid oma kaasadega võrdselt tööelus osaleda, on ühiskonnas valitsevad hoiakud, mis eeldavad naistelt rohkem kodule pühendumist ja meestelt rahateenimist, visad kaduma.

Kliiniline neuropsühholoog Liina Vahter ütleb, et ei saa aru, miks mõned naised ei usalda oma last mehe hoolde.

«Nad pole ju meist kehvemad, et hakkama ei saaks. Mina olen olnud sunnitud ka haige lapse välismaale konverentsile sõites isaga jätma ja ehkki süda valutas, tulid nad suurepäraselt toime,» märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles