Saaremaal algab kruiisihooaeg

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristluslaev Deutschland mullu suvel Londonis olümpiavõistlustel osalenutega Hamburgi sadamasse saabumas
Ristluslaev Deutschland mullu suvel Londonis olümpiavõistlustel osalenutega Hamburgi sadamasse saabumas Foto: SCANPIX

Homme külastab Saaremaa sadamat tänavuse hooaja esimene ristluslaev Deutschland, mis tänavu tuleb Saaremaale teist korda.

Laeva pardal on ligi 250 peamiselt Saksamaalt pärit keskmisest rikkamat turisti, aga reisijaid on ka Tšehhist ja Austriast, kirjutab Meie Maa. Saaremaale saabub laev Peterburist ja siit suundub edasi Kaliningradi. Enne Peterburi seilamist peatus laev Tallinnas, kus toimus osaline pööring, mil laevale lisandus ligi 100 uut reisijat.

Turismifirma Estonian Holidays poolt on kruiisituristidele välja pakutud kaks erinevat poolepäevast ekskursiooni, millest üks viib reisijad Kuressaarde ning teine tutvuma Saaremaa maaeluga. Kuressaare tuuri jooksul vaadatakse linna ning Kuressaare lossi. Maaelu tuuri käigus külastatakse Saaremaa peamisi vaatamisväärsusi, nagu Panga pank, Angla tuulikumägi, Karja kirik, lisaks avaneb osalejatel võimalus saada ülevaade ka seebivalmistamisest GoodKaarma öko(seebi)talus. Iseseisvalt Kuressaarega tutvuda soovijatele väljuvad sadamast bussid, ülejäänud reisijad saavad jalutada ringi sadama läheduses ning seigelda Tagaranna külas.

Järgmine ristluslaev, Hamburg, külastab Saaremaad 4. juunil. Kokku on tänavu Saaremaa sadamasse broneeritud rekordilised 14 kruiisilaevakülastust, mis peaksid saarega tutvuma tooma ligi 8000 turisti.

Deutschland on Saksamaal legendaarne laev, nn luksusliku elu ja rahvusliku uhkuse ja romantika sümbol. Deutschland ei ole ka eestlastele võõras, sest laeval on filmitud populaarsed teleseriaalid «Das Traumschiff» («Unelmate laev») ja «Kreuzfahrt ins Glück», mis alles hiljuti jooksid ka Eesti telekanalitel.

Laev ise ei ole enam esimeses nooruses, vette lasti see 1998. Uusi ja moodsamaid laevu on turule tulnud, aga sakslastele on see alus ikka veel kõrges staatuses. Eelmisel aastal Londoni olümpiamängude ajal oli ta Londonis VIP-idele ja sportlastele ujuv hotell ning olümpiavõitjad sõitsid kodumaale just selle laevaga, kus laeva ühes kodusadamas, Hamburgis, neid tervitati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles