Koolid on hakanud tundma huvi Eesti kalmistute vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu.
Kalmistu. Foto: Liis Treimann.

Kuigi kalmistuturismiga tegeletakse Eestis vähe, on kalmistute kui Eesti pärandkultuuri osa vastu hakanud huvi tundma koolid.

Tallinna Kalmistute teenidusjuht Lauri Berg ütles, et kalmistuturism on Eestis üsna lapsekingades, kuidas sel kevadel oli väga positiiivseks üllatuseks see, et koolid hakkasid käima õpetajatega väikestel kalmistujalutuskäikudel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu näeb siselinna kalmistul üksikuid turiste, kuid kalmistu ajaloo ja mälestistega saab igaüks tutvuda siselinna kalmistust koostatud raamatu abil, mille võib tasuta Tallinna Kalmistute lehelt alla laadida. Raamatusse «Siselinna kalmistu - tardunud igavik Tallinna südames» koostasid Mare Kask, Lauri Berg ja Ly Pärn ning sellesse on kogutud siselinna kalmistu lood ja fotod Tallinna keskkonnaameti eestvedamisel.

Tallinna keskkonnaameti peaspetsialist Ly Pärn ütles, et raamatu koostamise juures oli põhiprobleemiks see, et mida sisse võtta ja mida välja jätta, sest pea iga hauaplats on killuke Eestimaa ajaloost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles