Lennart Meri konverents uuris vastuolusid Euroopas

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel Tallinnas kuuendat korda toimunud Lennart Meri konverents vaatles tänavu rahvusvahelist poliitikat Põhja ja Lõuna vaheliste erinevuste tasapinnalt ning küsis, kas selline ongi uus maailmakord.

Ürituse korraldajaorganisatsiooni, Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse (ICDS) direktor Matthew Bryza nimetas konverentsi teema inspiratsiooniallikana president Toomas Hendrik Ilvese Twitteri-väitlust Nobeli majanduspreemia laureaadi Paul Krugmaniga, mis on valatud nüüdseks ka ooperi vormi.

«Tahame vaadata, kas Euroopas esineb Põhja-Lõuna vaheline lõhe ning kas see kajab vastu ka laiemalt, väljaspool Euroopat,» ütles Bryza. «Paljudele on selge, et siin Põhja-Euroopas on struktuurireformid ja rahanduslik distsipliin kasu toonud, toetades majanduskasvu. Mitmed valitsused, kes seda poliitikat on ajanud, on tagasi valitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles