Volikogu vaatab linna valmimist käed rüpes

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Ühe partei võim pealinnas tähendab, et kõik planeerimisvaldkonda puudutavad algatused pärinevad Tallinna linnavalitsuselt, tõdeb Erki Vest oma magistritöös.

Pärast viimaseid kohalike omavalitsuste valimisi 2009. aastal paluti Erik Vestil esindada pealinna volikogu rahanduskomisjonis eksperdina Tallinna Vabaühenduste Võrgustikku. Paari komisjoni kuulutud aasta järel tekkis tal mõte kirjutada Tallinna Ülikoolis magistritöö sellest, kui palju või kas üldse süvenevad Tallinna volikogu liikmed rahva esindusvõimuna otsustesse, mis muudavad linnapilti.

Rahanduskomisjon on linnavolikogu tähtsaim komisjon ning enamiku volikogus arutelule tulevate eelnõude juhtivkomisjon. Vest pidi tihti olema tunnistajaks, kuidas poliitiline ärategemine lämmatas häid ideid, kuidas kriitilised arvamused ja sõbralikud hoiatused tekkida võivate probleemide kohta kõlasid kurtidele kõrvadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles