Hääletamast loobumise põhjused

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hääletusel mitte osaledes kindlustavad volinikud ennast võimalike probleemide puhuks tulevikus. Olles küll protsessis osalejad, muutuvad nad hääletamisest loobudes anonüümseteks isikuteks, kellelt avalikkusel ei ole ka hiljem põhjust isiklikku seisukohta puudutavat arvamust paluda. Selline teguviis tõestab selgelt voliniku apaatsust planeerimisvaldkonda puudutavates küsimustes. Kartus langetada nii enda kui ka erakonna seisukohalt «vale» otsus sunnib volinikku käituma esindusdemokraatia põhimõtete vastaselt.

• /…/ me teadlikult ei taha selles protsessis osaleda, sest tihtipeale nii see «jah» kui ka «ei» annab avalikkusele mingi signaali.

• /…/ sellist hääletamist võiks tõlgendada ka kui protesti planeerimislahenduse vastu, et volinike arvates on olemas veel parem lahendus ja seepärast ei ole see planeering ei «jah», ega «ei» ega ka erapooletut seisukohta väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles