Linnamajanduskomisjoni roll planeerimises

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjalikeks ettevalmistusteks vajaliku aja puudumine avaldab otsest mõju komisjonis korraldatud planeeringuarutelude kvaliteedile. Volinike niigi vähene kompetentsus rääkimaks edukalt kaasa planeerimise teemal saab veelgi pärsitud, kui planeeringudokumentide juurde kuuluvas seletuskirjas on jäetud planeerimisprotsessis ilmsiks tulnud olulised teemad käsitlemata.

• Komisjoni päevakord saadetakse sulle üks päev varem, tihti aga pannakse pakk pabereid lihtsalt ette ja sa pead otsustama. Sisetunne ütleb, et alati on seal mingi riugas sees. Igapäevase kiire elutempo kõrvalt leida hetkega aega põhjalikult süüvida erinevate planeeringute olemusse ja nüanssidesse on nii vaimselt kui füüsiliselt koormav. Liigne tormamine planeeringu menetlusprotsessi viimases etapis tõstatab küsimuse: «Kellele selline planeerimisprotsessi lõppfaasis kiirustamine kasulik on, kui eelnevalt on planeeringu menetlemisele kulutatud neli-viis või rohkemgi aastat?»

• Planeeringu maht, kirjelduse osa on mitukümmend lehekülge, pluss veel skeemid ja kooskõlastused. Seda keegi ei loe. Komisjoni liikmetel ei ole mingit kohustust aruteludel räägitut edasi fraktsiooni anda. Nii ei ole neil ka kohustust seal komisjonis kohal käia. Nad ei käigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles