Kangerti tase: helikopteriga starti, helikopteriga hotelli

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud duo: Tanel Kangert (vasakul) turvamas Astana liidrit Vincenzo Nibalit.
Tuntud duo: Tanel Kangert (vasakul) turvamas Astana liidrit Vincenzo Nibalit. Foto: AP/Scanpix

Tanel Kangertil õnnestus Itaalia velotuuril teha ajaloo lehekülgedele mitu märget: temast sai parima kohaga Giro lõpetanud Eesti rattur, ta on esimene eestlane, kes aidanud meeskonnakaaslase – Vincenzo Nibali – suurtuuri võiduni ning esimene, keda etappide finišist helikopteriga hotelli transporditi.

Suurtuuride Eesti edetabelis tõusis Kangert jagama teist kohta Jaanus Kuumaga, kes sai 1989. aasta Vueltal samuti 14. koha. Eespool troonib Rein Taaramäe 11. kohaga tunamullusel Tour de France’il.

«Veel pole kohale jõudnud, mida Astana ja mina korda saatsime,» tõdes Kangert laupäeva õhtul, loksudes meeskonna bussis Brescia lähistele, kus sõideti Giro viimane etapp, mis kokkuvõttes midagi ei muutnud. «Olime tõesti kõvad. Viimase mägede etapi eel andis Nibali teada, et kavatseb selle ära võita. Muidu lõpetab ta Giro roosas särgis, aga pole ühelgi grupisõiduetapil triumfeerinud. Öeldud, tehtud! Kui lõputõusule jõudsime, oli peagrupis alla 40 ratturi ja viis neist Astanast. Ja siis Nibali läks. Võimas!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles