Mihkelson: nõrk majandus nõrgestab meid ka välispoliitiliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liikme, Isamaa ja Res Publica liidu liikme Marko Mihkelsoni hinnangul on pole praegu ka välispoliitiliselt olulisemat küsimust, kui kõik see, mis seotud Eesti majandusliku julgeoleku ja selle jätkusuutlikkuse tagamisega.

«Juba üksi see, et nõrga majandusega riik on välis- ja julgeolekupoliitiliselt lihtsamini haavatav, peaks olema ilmne kõigile,» kirjutab Mihkelson oma ajaveebis.
«Seega esimese sammu välispoliitika ja selle elluviimiseks vajalike vahendite tugevdamiseks saame teha eeskätt riigieelarve tasakaalustamise ning uute tuluallikate loomisega,» leiab ta.

Mihkelson kiidab, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis valminud Eesti ettevõtluse rahvusvahelistamise strateegia «Made in Estonia» ning ka välisministeerium on tublisti kasvatanud aktiivsust ettevõtjate aitamisel välisturgudele.

«Loomulikult ei tähenda eelöeldu, et me peaksime vähendama tähelepanu tähtsatele julgeolekupoliitilistele teemadele, Euroopa Liidu ja NATO sidususe kasvatamisele või kahepoolsete suhete edendamisele kolmandate riikidega. Samas on välismajanduspoliitika just see valdkond, kus meil on veel parajalt arenguruumi ning milles edu saavutamine on võtmeküsimus Eesti majanduse uuele tõusule kaasaaitamisel,» märgib riigikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles