Kodujuhtimine muudab iga majapidamise nutikamaks

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodujuhtimine koosneb mitmesugustest seadmetest, mida saab soetada vastavalt vajadusele.
Kodujuhtimine koosneb mitmesugustest seadmetest, mida saab soetada vastavalt vajadusele. Foto: Elion

Andurid ja kaamerad võimaldavad luua süsteemi, millega saab eemal olles kodus toimuval pilku peal hoida ja vajadusel ka sekkuda.

Tundub, et kõik meie ümber muutub üha nutikamaks – ilmselt ei jõua enam üles lugedagi seadmeid, mille ette aina usinamalt nuti-sõna poogitakse. Nüüd ei pääse sellest enam koduski, sest telekomiettevõte Elion tõi turule kodujuhtimise teenuse. Postimees katsetas kuu aja jooksul, kui nutikaks üht 1970. aastate lõpul ehitatud tüüpkorterit muuta saab.

Olgu kohe alustuseks öeldud, et kodujuhtimise teenus on Eestis välja töötatud lahendus, kus suurt rolli mängib targa kodu kontseptsiooni arendav Yoga Systems. Siiani on selle ettevõtte pakutav olnud tavainimesele kui mitte kättesaamatu, siis vähemalt suhteliselt kauge, kuid koostöös Elioniga on nüüd vähemalt idee poolest igal huvilisel võimalik teenust tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles